Ingrediënten

  • 500 gram spaghetti
  • 16 cl Mister Spaghetti’s Smelly Oil
  • 16 cl Mister Spaghetti’s Basil Oil
  • 400 gram ui (gesnipperd)
  • 60 gram look (fijngehakt)
  • 400 gram spekblokjes
  • 440 gram BelOrta Elite trostomaten (in stukjes)
  • 24 BelOrta kerstomaatjes (gehalveerd)
  • 80 gram verse basilicum (fijngehakt) en 4 basilicumbloemen
  • 400 gram room
  • 40 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 40 gram pijnboompitten
  • Zwarte peper
  • Zout

Tip: bewaar tomaten altijd buiten de koelkast, op een koele en droge plek. Zo behouden ze hun intense smaak én blijven ze een week vers.

Bereiding

  1. Doe de pijnboompitten in een klein pannetje en bak ze tot ze goudbruin zijn. Schud ze af en toe op, zodat de pitten egaal bruin kleuren. Let wel op: pijnboompitten worden snel zwart dus haal ze op tijd van het vuur.
  2. Giet Mister Spaghetti’s Smelly Oil en Basil Oil in een pan, stoof de ui aan en voeg de look toe. Laat ook het spek kort meestoven.
  3. Voeg nu de BelOrta Elite trostomaten en 2/3de van de BelOrta kerstomaatjes toe. Laat ze meestoven, maar zorg er wel voor dat ze beetgaar blijven.
  4. Kruid met verse basilicum, peper en zout. Roer alles goed door elkaar, doe er room bij en laat het geheel inkoken.
  5. Kook de spaghetti en giet af.
  6. Roer het mengsel met de tomaten, het spek en de ui door de spaghetti.
  7. Verdeel de spaghetti over vier borden en werk elk bord af met Parmezaanse kaas, de rest van de gehalveerde BelOrta kerstomaatjes en een basilicumbloem. Strooi er ook nog wat pijnboompitten over.