Door samen met je kinderen creatief om te springen met groenten en fruit, zorg je er subtiel voor dat ze dit meer gaan eten. Dit is heel belangrijk want groenten zitten boordevol vitaminen en mineralen en zijn dus essentieel voor de ontwikkeling van je kind. Eens je alle benodigdheden hebt, kan je in 4 stappen zowel de slak als rups maken. Indien je je zorgen maakt om de verspilling van eten, geen zorgen! Je kan nadien de diertjes gewoon perfect opeten.
Ingrediënten voor 1 slak en 1 rups:
- 2 stengels van selder
- 75g roomkaas
- 4 kerstomaten
- 1 plak appel
- 2 lemon cherry of orangecherry kerstomaat
- Bieslook
- Suikersterren
Bereiding rups:
- Smeer 1 zijde van de selderstengel in met roomkaas.
- Leg een lemoncherry of orangecherry kerstomaat op een uiteinde van de stengel, dit wordt de kop van de rups.
- Vul de stengel verder aan met kerstomaten.
- Steek vervolgens 2 takjes bieslook in het kopje en plak 2 suikersterretjes, met behulp van wat roomkaas, op de plaats waar de ogen moeten komen.
Bereiding slak:
- Smeer 1 zijde van de selderstengel in met roomkaas.
- Leg een lemoncherry of orangecherry kerstomaat aan een uiteinde van de stengel, dit wordt de kop van de slak.
- Vul de stengel verder aan met een schijfje appel, die je rechtop zet.
- Plak 2 suikersterretjes, met behulp van wat roomkaas, op de plaats waar de ogen moeten komen.
Indien je niet over bovenstaande ingrediënten beschikt, kan je ook altijd zelf experimenteren met andere groenten en fruit. Veel plezier!