1. Leg de voordelen van al die groenten uit aan je kinderen (ook al zijn deze misschien niet helemaal waar). “Spinazie maakt je sterk”, “Wortelen zijn goed voor de ogen”. Door groenten op deze manier te beschrijven, kun je je kinderen aanmoedigen om meer groenten te eten en gezonder te leven.
  2. Laat je kinderen ook fysiek kennis maken met de groenten. Geef hen even de tijd om de groenten te ontdekken door bijvoorbeeld te tonen wat er in de boontjes zit, hen de pitten uit een pompoen te laten halen of geef hen een maïskolf die ze uit elkaar kunnen halen.
  3. Het oog wil ook wat! Net zoals dat voor volwassenen telt, telt het ook voor kinderen. Wees creatief en experimenteer daarom met de presentatie van de groenten. Maak kindvriendelijke recepten met groenten zoals groentefrietjes van pastinaak of zoete aardappel en presenteer ze zoals echte frietjes. Snij daarbij de groenten in figuurtjes of serveer in plaats van pasta een spaghettipompoen of spaghetti van courgette. Probeer ook de presentatie op het bord eens uit. Maak een gezicht met alles op het bord of ga voor de full experience met een lava-uitbarsting van tomaten- of bonensaus en een bos van broccoli.
  4. Verwerk de groenten in gerechten zodat ze niet zichtbaar zijn voor je kinderen. Zo kan je verschillende soorten groenten in een puree of een soep verwerken of kan je broccoli mixen en toevoegen aan pesto. Zelfs in een dessert kunnen verdoken groenten zitten. Een chocoladecake met courgette bijvoorbeeld. Lekker en zoet, maar toch gezond!
  5. Maak een gerecht dat je kinderen graag eten en voeg hier een extra groente aan toe. Kies liefst voor een kleurrijke groente omdat kinderen vaak de voorkeur geven aan verschillende kleuren op hun bord. Voorbeelden zijn macaroni met erwtjes, vissticks met spinaziepuree, kip met gele curry en paprikareepjes of balletjes in tomatensaus met broccoli.

Als je kinderen begrijpen hoe belangrijk groenten zijn voor hun gezondheid en hoe lekker ze kunnen zijn, zullen ze waarschijnlijk met plezier meer groenten eten. Dus, laat ze genieten van de vele voordelen van groenten en help hen op weg naar een gezonde toekomst!

Op zoek naar heerlijke recepten met groentjes van BelOrta? Ontdek dan zeker al onze recepten!

Recepten met lekkere groenten