Aubergines

Bij het grillen van de aubergine is het de bedoeling dat je de schil zwartgeblakerd laat worden en de inhoud heel zacht. Let wel op, indien je het verkeerd doet verliest de aubergine veel smaak en krijgt deze de textuur van een spons. Eens de aubergine zacht genoeg is, snij je hem open, verwijder je de schil en meng je hem met een beetje yoghurt, zout en peper. Een echte delicatesse.

Paprika’s

Bij het grillen van de paprika is het ook de bedoeling dat je de schil zwartgeblakerd laat worden. Eens dat de paprika gaar is, haal je hem van de barbecue en steek je hem in een afgesloten zak. Dit zal ervoor zorgen dat de schil er probleemloos afgaat en dat je overblijft met een vrucht die nu veel zoeter smaakt dan ervoor. Om het af te maken kan je de gegrilde paprika mengen met fetakaas, olijven of oregano.

Venkel

Als je venkel wil grillen op de barbecue leg je hem best op een dubbelgevouwen vel aluminiumpapier, deze bereiding noemt men ook wel eens papillot. Zorg er wel voor dat je de venkel er fijngesneden oplegt en besprenkelt met olijfolie en witte wijn. Nu hoef je hem enkel nog te laten gaar worden. Eens dat de venkel klaar is, kan je hem combineren met wat gegrilde zalm.

Bloemkool, savooikool, knolselder

Om grotere groenten te grillen moet je het anders aanpakken want in dit geval is tijd heel belangrijk. Je laat ze best rustig garen op een matig vuur en net daarom is het belangrijk dat je ze op voorhand goed insmeert met boter of olie, want anders branden ze te snel aan. Wanneer de schil van je savooikool en knolselder toch zijn aangebrand is dit geen ramp, want je kan deze er perfect afsnijden.

Ziezo, nu weet je perfect hoe je de volgende keer groenten kan grillen op de barbecue, van klein tot groot. Nu je over deze kennis beschikt heb je geen reden meer om het niet uit te proberen, doen dus!