Hoe schil je asperges met een standaard dunschiller?


  1. Neem een snijplank en leg hier je asperges op.
  2. Neem vervolgens een standaard dunschiller uit je keukenschuif.
  3. Pak de asperge bij de kop en begin 4cm onder de kop met schillen in 1 vloeiende beweging naar beneden. Het is belangrijk dat je tijdens het schillen de asperge op de snijplank laat liggen zodat deze niet afbreekt.
  4. Herhaal stap 3 totdat je geen enkel stukje schil meer ziet.
  5. Snij 2 tot 3 cm weg van de onderkant. Dit is het meest taaie stuk van de asperge en hoef je niet op te eten.


Als je nog sneller te werk wil gaan is er nog altijd de optie om je asperges te schillen met een dubbele dunschiller. Met deze schiller voer je exact dezelfde stappen uit maar het grote verschil is dat de dubbele dunschiller zowel boven als onderaan schilt waardoor je dus sneller rondom de asperge geraakt.

Als je de 5 stappen hebt herhaald voor al je asperges, zijn ze klaar om gekookt te worden. Een extra tip die we je graag meegeven is dat je zowel de afgesneden stukjes als de schil kan hergebruiken om aspergesoep van te maken. Houd zeker ook het kookvocht van je asperges bij. Dit vormt de ideale basis voor je soep en zorgt voor een heerlijke aspergesmaak. Zo gaat er geen voedsel verloren en heb je tegelijk een lekker verse kom soep! Check zeker al onze asperge recepten voor wat extra inspiratie!

Dankzij deze tips, hoef je je geen zorgen meer te maken en kun je volop genieten van de heerlijke smaak van asperges.

ASPERGESLA GARNALEN

Op zoek naar heerlijke recepten met asperges van BelOrta? Ontdek dan zeker al onze recepten!

Recepten met dé lekkerste asperges