Heulens 4

Het is weer tijd om te smullen!

Het aubergineseizoen is in volle gang en dat betekent dat je weer kunt genieten van de heerlijke smaak van deze paarse groente. Onze lokale auberginetelers hebben hun handen vol om de lekkerste aubergines te telen en op jouw bord te serveren. Laat je inspireren door onze heerlijke recepten en ontdek alles wat je moet weten over aubergines. Eet smakelijk!

Tips & tricks

Stevige aubergines

Zoek naar aubergines die stevig aanvoelen en een gladde, glanzende schil hebben. Vermijd aubergines die zacht of verkleurd zijn, want deze kunnen oud of bedorven zijn.


Gebruik olie om aubergines te bereiden

Aubergines hebben de neiging om olie op te nemen, dus gebruik genoeg olie bij het bakken, braden of grillen. Olijfolie is een goede keuze, maar andere plantaardige oliën zijn ook geschikt.


Geroosterde aubergines

Aubergines zijn heerlijk geroosterd en kunnen worden bereid op de grill, in de oven of op de kookplaat. Snijd de aubergine in plakjes of parten en besprenkel ze met olie voordat je ze roostert. Rooster ze tot ze zacht zijn en een mooie gouden kleur hebben.


Experimenteer met ingrediënten

Aubergines hebben een milde smaak en kunnen worden gecombineerd met verschillende smaken en ingrediënten. Voeg bijvoorbeeld knoflook, ui, tomaat, kaas, kruiden of specerijen toe om de smaak te verbeteren.


Bewaren van aubergines

Bewaar aubergines op een koele, droge plaats, uit de buurt van zonlicht en vocht. Aubergines kunnen een paar dagen worden bewaard bij kamertemperatuur, maar als je ze langer wilt bewaren, kun je ze in de koelkast bewaren.

De lekkerste recepten met aubergines

Dit zijn onze 3 lievelingsrecepten met aubergine. Laat je inspireren, probeer ze zelf uit en geniet ervan!

Gegrilde aubergines

Gegrilde aubergines

Dit gerechtje is super makkelijk te bereiden. Volg de stappen en geniet van deze heerlijke gegrilde aubergines dankzij de aubergines van BelOrta en influencers Jolien en Jenno.

Ontdek het recept
Snelle pasta met Bel Orta tomaten

Snelle pasta met kerstomaatjes en aubergine

Op zoek naar een snelle pasta? zoek niet verder! Deze heerlijke pasta is snel te bereiden en zit boordevol smaak. Probeer hem nu en laat je verrassen!

Ontdek het recept
Kathleen recept

Auberginerolletjes

Dit smakelijke gerechtje gemaakt door Kathleen Brenders is simpel en overheerlijk. Probeer het nu uit!

Ontdek het recept

“Onze aubergines worden in serres geteeld op speciale steenwol. In de zomer kan de temperatuur hier oplopen tot 30°C en bedraagt de luchtvochtigheid zo’n 85%. Bezoekers vergelijken onze serre wel eens met een tropisch regenwoud."

Jan Heulens, Teler aubergines