Je browser is verouderd.
Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en een betere ervaring op het web en op deze website.

Menu
  • Recepten
  • BelOblog
  • Producten
  • Duurzaamheid
  • Telers
  • Over BelOrta
  • Contact
Professionals
  • NL
  • FR
Telers / Familie Jacques

Familie Jacques

Gino Jacques, vader van drie kinderen en een familieman in hart en nieren, en hiernaast een jonge en gedreven teler in appels en peren. Gino runt de zaak samen met zijn vader en ademt als het ware appels en peren: “Ik ben opgegroeid tussen de appelbomen. Vroeger vergezelde ik mijn grootvader op de tractor en vandaag teel ik met trots BelOrta appels en peren. Je mag me gerust de grootste producent van hardfruit van België noemen.”

Volgens Gino zijn er verschillende soorten appels en peren. De ene heeft wat meer zorg en aandacht nodig dan de andere. Het telen van Kanzi’s vergt bijvoorbeeld veel zorg en aandacht. Maar dat schrikt Gino niet af, integendeel. Terwijl hij smaakvol van een vers geplukte Kanzi smult, geeft hij wat meer uitleg. “De appelbomen halen hun energie uit water en zonlicht. We controleren continu of er niet te veel appels aan één boom hangen, want dan groeit de boom te snel. En dat is nadelig voor de groei van de Kanzi zelf.” Het is duidelijk dat de liefde die hij in zijn product stopt meer dan loont. “De perfecte appels en peren oogsten, daar doe ik alles voor”, glimlacht hij.

Gino introduceerde als eerste teler van appels en peren in België een bladblaasmachine. Deze machine rijdt heel traag tussen de bomenrijen en blaast letterlijk een deel van de bladeren weg. Een slimme zet, zo blijkt. “Dan krijgen de appels en peren meer direct zonlicht”, legt hij uit. “Hierdoor wordt het rijpingsproces versneld en dat zorgt ervoor dat je sneller mooi gekleurde appels en peren krijgt. Hoe sneller het fruit rijp is, hoe sneller je hem op zijn best kan eten.

© Mine Dalemans - ID/ photo agency & ALDI

Alken
MD 1670656
JONAGOLD uz2

Jonagold

Conference

Conference

Kanzi uz1

Kanzi®

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang onze allernieuwste recepten en kooktips!

Inschrijven

Volg ons

  • © BelOrta 2020

  • Privacy Policy
  • Cookiebeleid
  • Extranet

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele van onze verbazend plezante nieuwtjes.

Je bent succesvol ingeschreven.

Cookie voorkeuren

Deze website gebruikt cookies om je een betere bezoekerservaring te bieden. Bepaal hier welke soort cookies je toestaat.

Functionele cookies

Functionele cookies zijn noodzakelijke cookies die ervoor zorgen dat de website goed functioneert en dat je voorkeuren (bv. taal, regio) goed worden opgeslagen.

Analytische cookies

Analytische cookies laten ons toe om het gebruik van de website te analyseren en de bezoekerservaring te verbeteren.

Marketing cookies

Marketingcookies hebben als doel om je ervaring te kunnen personaliseren en je relevante inhoud en aanbiedingen te sturen op deze en andere websites.

We gebruiken cookies om je een betere bezoekerservaring te bieden.
Lees meer hierover in ons cookie beleid.

Je kan alles aanvaarden door op OK te klikken, of je kan jouw voorkeuren aanpassen.