Emiel De Vocht en zijn broer Luc zijn opgegroeid in een warme hoveniersfamilie in Sint-Katelijne-Waver. Al meer dan 10 jaar werken zij aan elkaars zijde en mogen zij zich met trots de vierde generatie noemen die het bedrijf runt. Ze zijn gespecialiseerd in veldsla en pastinaak. Dit product wordt met de grootste zorg geteeld en wordt handmatig geplukt. Emiel en Luc kiezen bewust om alles zelf te doen om zo met zekerheid het beste product op de markt te brengen.
De grootste uitdaging van de familie De Vocht is het weer. De serres zijn niet verwarmd en pastinaak mag niet te nat staan. “Liever een zomer van 40 graden, dan een natte zomer want dat is niet goed voor onze pastinaak.”, vertelt Emiel.
Naar de toekomst toe wilt de familie de huidige activiteiten verder zetten. Ze hebben heel wat investeringen gedaan om hun producten zo efficiënt mogelijk te produceren en zijn hier dan ook erg fier op. Verder willen ze ook heel graag deel blijven uitmaken van BelOrta. “We zijn enorm blij met BelOrta. Bovendien hebben we veel minder zorgen rond administratie.”, vult Emiel nog aan.
De familie is erg creatief met het eigen geteelde product. Zo maken ze een fris slaatje met veldsla en witloof, en lekkere pastinaaksoep. Verder zijn ook frietjes en chips van pastinaak een echte delicatesse, zeker aan te raden dus!
Buiten de teelt zijn de familie De Vocht echte genieters en hechten zij veel belang aan het leven naast het werk. In het weekend eens goed gaan eten, optredens meepikken van Bart Peeters & Philippe Geubels en werken in hun eigen moestuintje horen bij de geneugten van het leven. Emiel zijn leuze is dan ook ‘positief denken en blijven lachen, zo geraak je het verste in het leven’.
Eindigen doen we met een kleine tip van teler Emiel: in topvorm blijven? Eet veldsla! Veldsla is naast decoratief op uw bord, ook nog eens een bron van gezondheid.