Didier Algoet en zijn vrouw Sabine zijn beide gepassioneerde paprikatelers sinds 1994. Ze zitten momenteel al heel wat jaren in het vak, maar denken zeker nog niet aan stoppen.
Bij het telen van paprika’s komen ze vaak voor grote uitdagingen te staan. Eén daarvan is het bestrijden van natuurlijke vijanden op een biologische manier. Die gaan ze met alle plezier aan, maar ze houden wel steeds rekening met het milieu en de consument. Didier raadt daarom aan zo veel mogelijk te kiezen voor lokale producten. Die worden geteeld aan de strengste normen, wat leidt tot veilige en kwaliteitsvolle producten boordevol smaak.
Elk jaar kijkt Didier uit naar de periode van april tot oktober. Dit is het oogstseizoen en tevens ook het hoogtepunt van het jaar, omdat hij dan letterlijk de vruchten van al zijn harde werk kan plukken.
Tip
Heb jij ook al zin gekregen in een overheerlijk gerechtje met paprika? Probeer dan zeker eens een heerlijk paprikasoepje, een echte aanrader volgens Didier!