De familie Aarts en het bedrijf ’t Bleekerven zitten al meerdere generaties in de komkommerteelt. Peter Aarts en zijn broers namen het bedrijf van hun vader over. Daarna kocht Peter de grond van één van zijn broers over en breidde doorheen de jaren de oppervlakte van zijn serres uit tot 11 hectare. Na vele uitbreidingen in het verleden, ambieert de familie Aarts nu vooral om de productie van hun huidige teelten te optimaliseren.
Opvolging
Ondertussen is ook de zoon van Peter, Tijn, ruim een jaar aan het werk binnen het bedrijf. Hij zal in de toekomst het bedrijf ook overnemen. Tijn is een jonge, ambitieuze ondernemer die graag meer jonge mensen wil aantrekken om in de agrarische sector te komen werken. “Er heerst vaak nog een negatief beeld over telers, omdat de mensen ook niet altijd weten wat we precies doen”, vertelt Tijn. Hij wil daar graag verandering in brengen door mensen bewust te maken dat er meer dan alleen handarbeid bij komt kijken.
Naast het telen van komkommers in de zomer, teelt de familie Aarts nog Prince tomaten in de winterperiode. “Het leukste aan het teeltproces is het planten en het zien groeien van de teelt”, vertelt Tijn. “De komkommerperiode is ook drukker dan de tomatenperiode, omdat je bij komkommers elke dag moet werken en tomaten een iets rustiger schema hebben”. Het voordeel aan het telen van tomaten is wel dat je kans hebt om op vakantie te gaan.
In zijn vrije tijd sport Tijn graag, zo speelt hij competitief voetbal en gaat hij ook fitnessen.
Een paar jaar geleden koos de familie Aarts om samen te werken met BelOrta en daar zijn ze heel tevreden over, vooral van de communicatie tussen hen en de mensen van BelOrta.
Tip
“Wij eten bijna bij elke maaltijd wel komkommer”, lacht Tijn. “Komkommers zijn altijd lekker in een salade, omdat het die knapperige bite geeft”. Tijn geeft nog een tip mee, “Hoewel je komkommer bijna altijd koud eet, is komkommersoep ook echt lekker”.