Ingrediënten

  • 2 conferenceperen van BelOrta
  • 200g witte chocolade
  • 1 vel gelatine
  • 3 eiwitten
  • 3 peperkoeken
  • 200ml slagroom
  • 50g suiker
  • 3 el honing

Bereiding

  1. Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een kom samen met 50 ml room. Smelt in de magnetron of au bain-marie.
  2. Week de gelatine in koud water. Voeg het vel gelatine toe aan de gesmolten chocolade en zet apart. Laten afkoelen. Klop het eiwit stijf.
  3. Voeg het eiwit toe aan de chocolade.
  4. Klop de rest van de room op. Voeg toe aan de chocolade en giet het resultaat in kleine glazen. Laat een paar uur in de koelkast staan.
  5. Schil de peren en snijd telkens in 4 delen (haal de kern eruit)
  6. Verhit een middelgrote bakpan op middel-hoog vuur. Laat eerst de boter smelten.
  7. Voeg de suiker en honing toe en laat karameliseren.
  8. Voeg de peren toe en laat 8 minuten bakken. Keer de peren af en toe. Snijd in stukjes.
  9. Hak de peperkoekjes fijn. Schil de peer en snijd hem in kleine blokjes. Schik in de glazen en serveer.

Dit recept kwam tot stand dankzij een heerlijke samenwerking met @dokterfoodie