Ingrediënten
- 2 conferenceperen van BelOrta
- 200g witte chocolade
- 1 vel gelatine
- 3 eiwitten
- 3 peperkoeken
- 200ml slagroom
- 50g suiker
- 3 el honing
Bereiding
- Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een kom samen met 50 ml room. Smelt in de magnetron of au bain-marie.
- Week de gelatine in koud water. Voeg het vel gelatine toe aan de gesmolten chocolade en zet apart. Laten afkoelen. Klop het eiwit stijf.
- Voeg het eiwit toe aan de chocolade.
- Klop de rest van de room op. Voeg toe aan de chocolade en giet het resultaat in kleine glazen. Laat een paar uur in de koelkast staan.
- Schil de peren en snijd telkens in 4 delen (haal de kern eruit)
- Verhit een middelgrote bakpan op middel-hoog vuur. Laat eerst de boter smelten.
- Voeg de suiker en honing toe en laat karameliseren.
- Voeg de peren toe en laat 8 minuten bakken. Keer de peren af en toe. Snijd in stukjes.
- Hak de peperkoekjes fijn. Schil de peer en snijd hem in kleine blokjes. Schik in de glazen en serveer.
Dit recept kwam tot stand dankzij een heerlijke samenwerking met @dokterfoodie