Ingrediënten

  • 0,5kg BelOrta witloofstronkjes
  • 1 ui
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 aardappel
  • 200 g gerookte spekjes
  • 1 teentje knoflook
  • 200ml room

Bereiding

  1. Snij het witloof in schijfjes.
  2. Schil de aardappel en snij in blokjes.
  3. Hak de look. Fruit de ui, de aardappel, het witloof en de spekblokjes in een klontje boter. Hou enkele spekblokjes apart voor de afwerking.
  4. Voeg 1 l water, het kruidentuiltje, de look en de kruidnagels toe bij de groenten.
  5. Kook 25 minuten op een matig vuur. Verwijder het kruidentuiltje. Mix de soep en giet daarna eventueel nog door een zeef.
  6. Voeg de room toe aan de velouté en versier met enkele in de pan gebakken spekblokjes en gehakte peterselie.

Smakkelijk!


Dit recept kwam tot stand dankzij een heerlijke samenwerking met Marie Thomas (@marielifeness)