Ingrediënten

  • 4 BelOrta witloofstronkjes
  • 4 stukken zalm
  • 1 bakje kruidenkaas
  • 1 ei
  • 150 ml kookroom
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • wat chili vlokken
  • snufje zout en peper
  • 2 el olijfolie
  • pijnboompitten
  • dille

Bereiding

  1. Snijd het witloof door het midden en haal het bitter (hard gedeelte) eruit. Daarna kan je het witloof kort blancheren of even kort stomen.
  2. Ondertussen snijd je de ui en knoflook fijn en fruit deze even kort aan in wat olijfolie.
  3. Roer het ei, kookroom, kruidenkaas en kruiden door elkaar heen in een schaal. Houd wat dille apart voor decoratie. Als het witloof gestoomd is leg je deze samen met de zalm in de pan en bak je deze even kort aan (ongeveer 2 minuten).
  4. Zet je pan in de oven (controleer wel of de pan in de oven mag) gedurende 25 minuten op 180 graden.
  5. Werk af met pijnboompitten en dille.

Smakelijk!

Dit recept kwam tot stand dankzij een heerlijke samenwerking met Amanda Maria (@the_cooking_mommy)