Ingrediënten

  • 4 BelOrta witloofstronkjes
  • 25g boter
  • 25g bloem
  • 2dl melk
  • 250g kaas (geraspt)
  • 8 sneetjes ham
  • Nootmuskaat
  • Peper
  • Zout

Bereiding

  1. Kook eerst het witloof en laat zeker een halve dag uitlekken.
  2. Als ze goed uitgelekt zijn wikkel je ze in een schel ham en leg je deze in een ovenschaal.
  3. Smelt een 25 g boter in een pot en voeg de bloem toe. Laat het mengsel al roerend opdrogen, let erop dat het mengsel niet aanbakt.
  4. Als je een lekkere koekjes geur ruikt, giet je de melk in de pot. Blijf goed doorroeren met een garde tot de saus dikker wordt. Als je goed genoeg en lang geroerd hebt bekom je een bechamelsaus.
  5. Haal je pot van het vuur en voeg kaas naar keuze toe en kruid naar smaak met peper zout en nootmuskaat.
  6. Overgiet de ovenschaal met de bechamelsaus en werk af met kaas.
  7. Zet in een oven van 200 graden onder de grill tot er een mooi korstje op gekomen is.

Dit recept kwam tot stand dankzij een heerlijke samenwerking met Nikki Verbeke (@ablendoftreats)