Ingrediënten
- 1 appel
- 200ml appelsap
- 800ml champagne of cava
- 1 eetlepel citroensap
- verse rozemarijntakjes
Bereiding
- Snij de appel doormidden, verwijder het klokhuis en snij hem in dunne schijfjes.
- Leg de appelschijfjes in een diep bord en giet er een scheutje citroensap bij. Vul aan met water tot alle schijfjes onder water staan en zet het bord 3-4 minuten in de microgolfoven.
- Schik enkele schijfjes overlappend langs elkaar en rol ze op zodat je een roosjesvorm krijgt. Steek het appelroosje in een grote ijsblokjesvorm.
- Giet de vorm vol met vers appelsap, steek er een half takje rozemarijn in en zet een nachtje in de diepvriezer.
- Zet de glazen klaar en leg in elk glas één van de ijsblokjes.
- Giet de rest van het glas vol met champagne en werk eventueel af met een extra rozemarijntakje.
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met The Cooking Nurse.