Ingrediënten

Wafeltjes

  • 325g rode biet
  • 250ml volle melk
  • 1 snuifje zout
  • 2 eieren
  • 300g bloem
  • 125ml olie + extra invetten wafelijzer
  • 2 tl bakpoeder

Afwerking

  • 1 potje zure room
  • ½ komkommer
  • 1 handvol zure room

Bereiding

  1. Borstel de bieten schoon en doe ze, ongeschild, in een ruime kookpot met water en een snuifje zout. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat doorkoken. Reken voor zomerbiet een kooktijd van ongeveer 20 à 30 minuten en voor winterbiet een kooktijd van anderhalf tot twee uur. Prik tijdens het koken met een vork in de bieten om te controleren of deze al gaar zijn.
  2. Laat de bieten afkoelen onder koud stromend water en pel de schil eraf. Gebruik een staafmixer om 250g rode biet fijn te mixen. Snijd de overige rode biet in kleine blokjes, deze worden later gebruikt voor de afwerking.
  3. Snijd ook de komkommer in kleine blokjes.
  4. Doe de melk in een kom, voeg één voor één de eieren toe en klop met een garde door elkaar. Voeg de olie toe en klop opnieuw door elkaar.
  5. Zeef de bloem en het bakpoeder en voeg toe aan de natte ingrediënten. Voeg de rodebietenpuree toe en spatel alles goed onder elkaar.
  6. Verhit het wafelijzer, smeer in met olie en bak de wafeltjes.
  7. Werk af met blokjes rode biet en komkommer. Serveer met de zure room en wat fijngehakte dille.

Tip: Geen hartjeswafelijzer? Gebruik dan een traditioneel wafelijzer.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met The Baking Foodstylist.