Ingrediënten
- 100 g veldsla
- 250 kabeljauwhaasje
- snuf cayennepeper
- peper en zout
- klont boter
- 3 eetlepels kappertjes
- 3 tal lenteuitjes, fijngehakt
- 500 g aardappelen
- 1 dl olijfolie
- 1 dl melk
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Haal de kabeljauw uit de koelkast en laat even op kamertemperatuur komen. Kruid met wat cayennepeper en zout.
- Doe de boter in een pan en bak de kabeljauw aan beide zijden goudbruin.
- Leg in een ovenschotel, overgiet met de boter en doe er ook de kappertjes bij.
- Bak zo’n 6 à 8 minuten in je oven en schep ook tussendoor wat van het vocht over de vis.
- Schil de aardappelen, verdeel in stukken en kook ongeveer 10 minuten tot ze zacht zijn. Doe de olijfolie en de melk bij de aardappelen en pureer tot een smeuïge aardappelpuree.
- Kuis de veldsla op en was ze. Meng samen met de fijngehakte lente-ui door de puree. Breng op smaak met peper en zout en voeg indien nodig nog een klontje boter toe.
- Serveer de veldsla stoemp met de kabeljauw.