Ingrediënten
- 125 g rucola + wat extra voor de afwerking
- 2 courgettes
- 10-tal blaadjes verse basilicum
- 100 g walnoten
- 2 tenen knoflook, grof gehakt
- sap en zeste van 1/2de citroen
- 125 ml olijfolie + een scheut
- 50 g gemalen parmezaan + extra voor de afwerking
- zout & zwarte peper naar smaak
- 500 g spaghetti
Bereiding
- Doe de rucola, walnoten, basilicum, knoflook, zeste, citroensap, olijfolie en parmezaan in je foodprocessor.
- Mix alles fijn tot een mooie gladde pesto. Proef even en kruid naar smaak met peper en zout.
- Kook de spaghetti al dente volgens de instructies op de verpakking.
- Was de courgettes en snijd in halve maantjes. Doe een scheut olijfolie in een grote pot en stoof aan tot de courgettestukken zacht zijn en lichtjes bruin aan de randjes.
- Voeg de pesto toe en meng. Doe nu ook de gekookte spaghetti erbij en meng alles goed.
- Serveer met vers gemalen parmezaan en werk af met wat rucola en zwarte peper.