Ingrediënten

  • 1 varkenshaasje van +/- 800gr
  • 800gr aardappelen
  • 500gr palmkool
  • 250ml room
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180°.
  2. Schil de aardappelen en kook ze gaar in water met wat zout.
  3. Haal het vlees 20 min. voor het bakken uit de ijskast.
  4. Kruid het vlees juist voor het bakken met peper en zout. Smelt boter in de pan en korst op hoog vuur alle kanten van het varkenshaasje mooi aan, ongeveer 2 min voor elke kant.
  5. Leg het varkenshaasje in een ovenschotel en zet het +/- 20min in de oven.
  6. Snij de nerven uit de palmkool en spoel de kool af onder stromend water. Snij de kool in fijne reepjes en stoof de kool aan in wat olijfolie. Doe de kool in een hoge pot zodat je de palmkool kunt mixen, voeg alle olijfolie van in de pan én de room erbij.
  7. Mix tot een gladde saus. Indien de saus nog heel dik is kun je er een scheutje water aan toevoegen. Kruid de saus af met peper en zout.
  8. Doe de saus terug in een pannetje zodat je ze net voor het opdienen nog even kunt opwarmen.
  9. Als de aardappelen gaar zijn, giet je ze af en laat je ze even afkoelen.
  10. Snij ze dan in stukken die je in een pan met boter of olijfolie kunt bakken. Kruid de gebakken aardappelen met peper en zout.
  11. Haal het vlees uit de oven en laat nog +/-5 min rusten onder aluminiumfolie zodat de sappen zich goed kunnen verspreiden.
  12. Snij het varkenshaasje in sneetjes en dien op met de gebakken aardappelen en de romige palmkoolsaus. Je kunt er bijvoorbeeld een tomatenslaatje bij eten.