Ingrediënten

  • 3 Migo peren
  • ½ l water
  • 160 g suiker
  • 2 steranijs
  • 1 kaneelstok
  • de schil van 1 sinaasappel
  • 200 g boter, op kamertemperatuur
  • 160 g suiker
  • 4 eieren
  • 200 g patisseriebloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 40 ml melk
  • het merg van 1 vanillestok
  • vanille-ijs

Bereiding

  1. Leg je oven aan op 165°.
  2. Pocheer eerst de Migo peren. Breng het water met de suiker, de steranijs, de kaneelstok en de sinaasappelschil aan de kook. Schil de peren en leg ze in het suikerwater.
  3. Laat 10 minuten zachtjes koken tot de peren beetgaar zijn maar zeker nog niet zacht. Haal uit de pot en laat even uitlekken.
  4. Maak het beslag voor de cake. Doe de boter samen met de suiker in een mengkom en klop zachtjes op tot het mengsel bleek en luchtig is. Voeg nu één voor één de eieren toe en meng tussendoor goed. Zeef de patisseriebloem en voeg geleidelijk en al mengend toe. Voeg tenslotte ook het bakpoeder, de melk en de vanille toe. Meng alles goed tot een glad deeg.
  5. Bestrijk een langwerpige cakevorm met boter. Stort er het cakebeslag in en verdeel. Zet de peren in hun geheel in het deeg. Zorg dat ze niet helemaal op de bodem staan.
  6. Laat de cake 1 u bakken in de oven. Haal uit de oven en laat afkoelen. Haal nu heel voorzichtig uit de vorm zodat de cake niet breekt.
  7. Snijd in plakjes zodat de doorsnede van de peren mooi zichtbaar is. Serveer op bordjes met een bolletje vanille-ijs.