Ingrediënten

  • Ca. 250 g braambessen
  • 1 el suiker
  • 250 g mascarpone, zacht geworden
  • 240 ml koude slagroom
  • 25 g bloemsuiker
  • 2 tl citroenzeste
  • 16 lange vingers
  • 120 ml versgeperst sinaasappelsap
  • Enkele rode besjes en/of stekelbessen voor de afwerking

Bereiding

  1. Doe de braambessen in een kom en besprenkel ze met 1 el suiker. Meng goed en zet ze apart gedurende 15 min zodat ze zacht worden en hun sappen afgeven.
  2. Klop in de beker van een staande mixer de mascarpone op middelhoge snelheid tot deze zacht en romig is.
  3. Klop in een andere kom de slagroom samen met de bloemsuiker op middelhoge snelheid tot er zich zachte pieken vormen. Spatel voorzichtig de slagroom onder de mascarpone.
  4. Druk de braambessen zachtjes kapot met een lepel. Laat de braambessen uitlekken en vang het sap op. Doe de braambessen samen met de citroenzeste bij de romige kaasmengeling. Roer voorzichtig om alles te mengen.
  5. Dompel de lange vingers zachtjes in het sinaasappelsap. Schik een laag lange vingers onderin een dessertglas. Je kan de lange vingers in stukken breken zodat ze passen.
  6. Lepel of spuit hierop wat van de braambessen mengeling. Herhaal met een laag lange vingers. Herhaal tot alle ingrediënten opgebruikt zijn.
  7. Werk af met enkele rode besjes en/of stekelbessen. Serveer gekoeld.