Ingrediënten

  • 1 andijvie

  • 500 g grote vastkokende aardappelen

  • 180 g reblochon kaas of gelijkaardig

  • 75 g gerookte spekblokjes

  • 1 ui

  • klontje boter

  • 20 ml witte wijn

  • peper

  • zout

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in hun geheel in gezout water halfgaar gedurende ongeveer 10 minuten. Snijd in plakken.
  2. Pel de ui en snipper fijn. Spoel de andijvie en verwijder de harde nerven. Hak in fijne stukjes.
  3. Verhit wat boter in een pan en stoof de ui glazig. Voeg het spek toe en bak kort aan tot het krokant is.
  4. Haal de spekje uit de pan en stoof nu de andijvie zo’n drie minuten in het bakvet. Doe er het spek terug bij. Kruid met wat peper.
  5. Verwarm je oven voor op 180°.
  6. Neem een ovenschotel en beleg de bodem met de wat aardappelplakken. Leg er een schep van het andijvie mengsel bovenop en bedek met enkele plakjes van de kaas. Doe opnieuw en eindig met enkele plakken kaas. Overgiet met de witte wijn.
  7. Laat nog 15 minuten verder garen in de oven en zet daarna nog eens kort onder de grill voor een krokant korstje bovenaan.