Ingrediënten

En hier is het recept voor 3 mini taartjes

  • 1 bladerdeeg
  • 2 el boter
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 BelOrta witloofstronkjes
  • 50 tot 100 ml water
  • 3 eetlepels honing
  • zout en peper
  • verse tijm
  • toppings: feta, honing, tijm, noten

Bereiding

  1. Snijd de basis van het witloof af, snij het doormidden.
  2. Bak in een koekenpan de boter met de geperste teentjes knoflook.
  3. Schik het witloof (binnenkant van het witloof op de pan) en bak 3-4 minuten op middelhoog vuur.
  4. Voeg een beetje water toe en dek af, laat 10 minuten koken, dek af en laat het water verdampen.
  5. Beboter kleine gietijzeren schaaltjes / mini taartvormpjes, voeg een beetje honing en tijm toe en schik het witloof op dezelfde manier als in de pan.
  6. Snijd 3 rondjes uit die iets groter zijn dan de grootte van je gietijzeren schaal/vorm en leg het deeg op het witloof.
  7. Wikkel het deeg zoveel mogelijk om het witloof heen.
  8. Bak gedurende 12-15 minuten op 180° C.
  9. Haal uit de oven en draai voorzichtig uit de vormpjes (wees voorzichtig, het is erg heet), voeg een beetje verkruimelde feta en gemalen noten toe.

Smakelijk!

Dit recept kwam tot stand dankzij een heerlijke samenwerking met Morane Goessens (@simply.morane)