Ingrediënten

  • 3 Doyennéperen
  • 100 g magere spekreepjes
  • 25 g grof gehakte walnoten
  • Bladerdeeg (ong. 25 x 30 cm, voldoende om een ovenschaal van 20 op 25 cm te bedekken)
  • 100 g Boursin
  • 1 el olijfolie
  • 3 el witte wijn
  • Bloem
  • 1 ovenschaal van 20 op 25 cm

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil de peren en snijd ze in plakjes.
  3. Bak de spekblokjes aan in een koekenpan en zet apart.
  4. Meng het vet in een kommetje met de olie en witte wijn.
  5. Giet uit over de bodem van de ovenschaal.
  6. Strooi er de walnoten en spekjes over en schik er de plakjes peer over.
  7. Plaats voor 5 minuten in de oven.
  8. Bestuif je werkblad met bloem en rol het bladerdeeg uit.
  9. Prik er gaatjes in en bedek er de peren mee.
  10. Stop het deeg langs de randen wat in.
  11. Bak de taart in het midden van de oven in 10 tot 15 minuten goudbruin.
  12. Laat afkoelen en keer om met behulp van een schaal.
  13. Strooi er de Boursin over.