Ingrediënten
- 3 Doyennéperen
- 100 g magere spekreepjes
- 25 g grof gehakte walnoten
- Bladerdeeg (ong. 25 x 30 cm, voldoende om een ovenschaal van 20 op 25 cm te bedekken)
- 100 g Boursin
- 1 el olijfolie
- 3 el witte wijn
- Bloem
- 1 ovenschaal van 20 op 25 cm
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Schil de peren en snijd ze in plakjes.
- Bak de spekblokjes aan in een koekenpan en zet apart.
- Meng het vet in een kommetje met de olie en witte wijn.
- Giet uit over de bodem van de ovenschaal.
- Strooi er de walnoten en spekjes over en schik er de plakjes peer over.
- Plaats voor 5 minuten in de oven.
- Bestuif je werkblad met bloem en rol het bladerdeeg uit.
- Prik er gaatjes in en bedek er de peren mee.
- Stop het deeg langs de randen wat in.
- Bak de taart in het midden van de oven in 10 tot 15 minuten goudbruin.
- Laat afkoelen en keer om met behulp van een schaal.
- Strooi er de Boursin over.