Ingrediënten

  • 1 vel kant en klaar zanddeeg
  • 6 à 8 Jonagold appels
  • 120 g boter
  • 150 g suiker

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180° C.
  2. Schil de appels en snijd ze in zes of acht partjes.
  3. Smelt de suiker in een ovenvaste pan tot er een lichtkleurige karamel ontstaat.
  4. Verwijder de pan even van het vuur en schik de appelpartjes dicht bij elkaar in de pan. Wees hierbij heel voorzichtig, de karamel is behoorlijk heet.
  5. Verdeel er de boter over en laat de appeltjes afgedekt nog een tiental minuten op een zacht vuur stoven tot ze een beetje gekarameliseerd zijn.
  6. Laat even afkoelen.
  7. Rol het zanddeeg uit en leg voorzichtig over de appels. Stop daarbij de rand van het zanddeeg tussen de appels en de rand van de pan. Snijd een gaatje in het deeg om de damp te laten ontsnappen tijdens het bakken.
  8. Plaats de pan in de oven en laat een 15 tal minuten bakken, tot de zanddeeg goudbruin kleurt.
  9. Leg een grote schaal of bord op de rand van de pan en draai de taart in één keer om.
  10. Serveer eventueel met een bolletje roomijs.