Ingrediënten

  • 500 g verse rode biet
  • 1 sjalot
  • 1 appel
  • 2 el olijfolie
  • 2 el balsamico azijn
  • 250 g Griekse yoghurt
  • 2 el mosterd
  • 1 el honing
  • 1 plantje dille
  • 400 g rolmops
  • tijm
  • peper en zout

Bereiding

  1. Spoel de rode bieten onder water en kook ze in de schil. Afhankelijk van de dikte kook je de rode bieten 20 à 30 min. Giet de rode bieten af en laat ze wat afkoelen. Je kunt de bieten nu gemakkelijk pellen.
  2. Snijd de gekookte rode biet en de appel in brunoise (kleine blokjes) en meng met de fijngesnipperde sjalot, de olijfolie en de balsamico azijn. Kruid met tijm, peper en zout en zet in de koelkast.
  3. Maak de yoghurtdressing door de mosterd en de honing bij de yoghurt te mengen. Snijd 2/3e van de dille grof en voeg deze ook bij de yoghurt. Kruid naar smaak af met peper en zout.
  4. Snijd de rolmops in hapklare stukken.
  5. Neem een serveerring (of maak gewoon een mooi hoopje) en maak een ringetje met de rode bieten tartaar.
  6. Leg er enkele stukken rolmops op en lepel er enkele lepeltjes yoghurtdressing over. Werk af met enkele plukjes verse dille en een beetje peper.