Ingrediënten

  • 300 g boerenkool
  • 300 g kalfsgehakt
  • 1 teentje look, grof gehakt
  • 1 el citroensap
  • 120 ml extra vierge olijfolie
  • 60 gram walnoten of amandelnoten
  • 30 à 40 g gemalen parmezaan + extra voor de afwerking
  • handvol peterselie
  • 250 g tagliatelle
  • enkele blaadjes basilicum
  • peper en zout
  • scheutje olijfolie

Bereiding

  1. Breng het gehakt op smaak met peper en zout en draai er gehaktballetjes van.
  2. Doe wat olijfolie in een pan en bak de balletjes goudbruin aan elke kant.
  3. Laat 8 à 10 minuten onder deksel volledig verder garen.
  4. Was de boerenkool en verwijder de nerven.
  5. Blancheer de boerenkool zo’n 30 seconden in kokend water.
  6. Doe de boerenkool samen met de look, het citroensap, olijfolie, noten, parmezaan en de peterselie in en foodprocessor en mix tot een gladde pesto.
  7. Kook de tagliatelle al dente volgens de instructies op de verpakking en hou een 3-tal eetlepels van het kookvocht.
  8. Meng de pesto door de tagliatelle en doe er ook het kookvocht bij.
  9. Voeg de balletjes toe en werk af met wat extra kaas.