Ingrediënten
- 300 g boerenkool
- 300 g kalfsgehakt
- 1 teentje look, grof gehakt
- 1 el citroensap
- 120 ml extra vierge olijfolie
- 60 gram walnoten of amandelnoten
- 30 à 40 g gemalen parmezaan + extra voor de afwerking
- handvol peterselie
- 250 g tagliatelle
- enkele blaadjes basilicum
- peper en zout
- scheutje olijfolie
Bereiding
- Breng het gehakt op smaak met peper en zout en draai er gehaktballetjes van.
- Doe wat olijfolie in een pan en bak de balletjes goudbruin aan elke kant.
- Laat 8 à 10 minuten onder deksel volledig verder garen.
- Was de boerenkool en verwijder de nerven.
- Blancheer de boerenkool zo’n 30 seconden in kokend water.
- Doe de boerenkool samen met de look, het citroensap, olijfolie, noten, parmezaan en de peterselie in en foodprocessor en mix tot een gladde pesto.
- Kook de tagliatelle al dente volgens de instructies op de verpakking en hou een 3-tal eetlepels van het kookvocht.
- Meng de pesto door de tagliatelle en doe er ook het kookvocht bij.
- Voeg de balletjes toe en werk af met wat extra kaas.