Ingrediënten

  • 200g verse rode biet
  • 300g steak van goede kwaliteit
  • 3 eetlepels fijngehakte dille
  • 3 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 1 fijngehakte rode ui
  • 2 eetlepels fijngehakte kappers
  • 1 ei
  • 1el mosterd
  • 2el balsamicoazijn
  • 2dl arachideolie
  • 1el Griekse yoghurt
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Was de rode bieten goed en kook ze in ruim water tot ze beetgaar zijn, afhankelijk van de grootte ongeveer 1u. Spoel onder koud water, laat verder afkoelen in de koelkast. Verwijder de schil en snijd in hele kleine blokjes.
  2. Snijd het vlees met een zeer scherp mes in kleine stukjes. Snijd het eerst in reepjes en vervolgens in stukjes.
  3. Maak de balsamico mayonaise. Neem een ruime mengbeker en doe hierin het ei, de mosterd en de balsamicoazijn. Voeg al een kwart van de olie toe. Mix met je staafmixer en voeg geleidelijk aan de rest van de olie toe tot je een mooie mayonaise verkrijgt. Roer er de Griekse yoghurt onder voor een extra romige touch.
  4. Neem een grote mengkom en meng hierin het fijngesneden rundsvlees met de stukjes rode biet, de dille, peterselie, rode ui en kappers.
  5. Meng er 1 à 2el van de mayonaise onder. Het is de bedoeling dat de mayonaise gebruikt wordt om wat binding te creëren, zorg er dus voor dat de mayonaise niet gaat overheersen. Kruid af met peper en zout.

Gebruik eventueel een serveerring om de tartaar op je borden te dresseren. Lekker met handgesneden frietjes, verse kropsla en de rest van de balsamico mayonaise.