Ingrediënten

  • 1 multicolorsla

  • 300 g biefstuk

  • 1 eetlepel balsamico

  • 2 eetlepel goede olijfolie

  • 1 theelepel tomatenpuree

  • 1 theelepel mosterd

  • 1 eetlepels kappertjes

  • Handvol basilicum

  • 10-tal stelen bieslook

  • 4-tal lenteuien

  • Tabasco

  • 500 g bloemige aardappelen, vb. bintjes

  • 2 eetlepels zonnebloemolie

  • 1 eetlepel appelazijn

  • 1 theelepel mosterd

  • Het sap van 1 citroen

  • (verse) mayonaise

Bereiding

  1. Hak de steak in kleine tartaar stukjes. Hak de kruiden, de kappertjes en de lenteui fijn.
  2. Meng het vlees met de olijfolie, balsamico-azijn, tomatenpuree, de mosterd, kappertjes, verse kruiden en de lente-ui. Breng op smaak met zeezout, zwarte peper en enkele druppels tabasco.
  3. Snijd de sla los van het kluitje en verdeel in mooie stukken. Was de sla, dep droog en doe in een mengkom.
  4. Meng de zonnebloemolie met de appelazijn, de mosterd en het citroensap tot een dressing. Meng de multicolorsla vlak voor het serveren met de dressing.
  5. Schil de aardappelen en snijd ze in zo dun mogelijke julienne. Gebruik hiervoor best een mandoline.
  6. Spoel onder koud water en laat vervolgens ongeveer 20 minuten onder water staan.
  7. Zet je friteuse aan op 175°.
  8. Haal de aardappeljulienne uit het water en wrijf zo droog mogelijk. Hoe droger, hoe meer knapperig straks het steppegras. Bak 2 à 3 minuten tot ze goudbruin zijn.
  9. Besprenkel met wat zout en laat uitlekken op keukenpapier.
  10. Serveer de tartaar met het steppegras en de multicolorsla. Lekker met wat (zelfgemaakte) mayonaise bij!