Ingrediënten
1 multicolorsla
300 g biefstuk
1 eetlepel balsamico
2 eetlepel goede olijfolie
1 theelepel tomatenpuree
1 theelepel mosterd
1 eetlepels kappertjes
Handvol basilicum
10-tal stelen bieslook
4-tal lenteuien
Tabasco
500 g bloemige aardappelen, vb. bintjes
2 eetlepels zonnebloemolie
1 eetlepel appelazijn
1 theelepel mosterd
Het sap van 1 citroen
(verse) mayonaise
Bereiding
- Hak de steak in kleine tartaar stukjes. Hak de kruiden, de kappertjes en de lenteui fijn.
- Meng het vlees met de olijfolie, balsamico-azijn, tomatenpuree, de mosterd, kappertjes, verse kruiden en de lente-ui. Breng op smaak met zeezout, zwarte peper en enkele druppels tabasco.
- Snijd de sla los van het kluitje en verdeel in mooie stukken. Was de sla, dep droog en doe in een mengkom.
- Meng de zonnebloemolie met de appelazijn, de mosterd en het citroensap tot een dressing. Meng de multicolorsla vlak voor het serveren met de dressing.
- Schil de aardappelen en snijd ze in zo dun mogelijke julienne. Gebruik hiervoor best een mandoline.
- Spoel onder koud water en laat vervolgens ongeveer 20 minuten onder water staan.
- Zet je friteuse aan op 175°.
- Haal de aardappeljulienne uit het water en wrijf zo droog mogelijk. Hoe droger, hoe meer knapperig straks het steppegras. Bak 2 à 3 minuten tot ze goudbruin zijn.
- Besprenkel met wat zout en laat uitlekken op keukenpapier.
- Serveer de tartaar met het steppegras en de multicolorsla. Lekker met wat (zelfgemaakte) mayonaise bij!