Ingrediënten

  • 500 g BelOrta spruiten
  • 250 g BelOrta koolrabi
  • 250 g BelOrta knolseder
  • 2 BelOrta tomaten
  • 400 g aardappelen
  • 300 g gehakt
  • 1 ei
  • paneermeel
  • 500 ml groentenbouillon
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 hand vol fijngesnipperde marjolein
  • peper en zout

Bereiding

  1. Maak de spruiten proper (voetje afsnijden en een kruis maken in de voetjes), schil de
    aardappelen en snij in blokjes. Herhaal met de koolrabi en de knolselder. Pel de tomaten en
    snij ze in vier.
  2. Doe de groenten en de aardappelen in een kookpot met dikke bodem, overgiet met bouillon, voeg de fijngesnipperde marjolein toe, kruid met kerriepoeder, peper en zout en breng aan de kook. Laat de groenten 20 min zachtjes pruttelen met het deksel op de pan.
  3. Maak ondertussen de gehaktballetjes klaar. Meng het gehakt met het ei, het paneermeel, peper en zout en maak er balletjes van. Leg de balletjes na 20 min op de groenten en laat alles nog 15 min sudderen onder deksel.