Ingrediënten
- 3 BelOrta FRED® peren
- 1 el citroensap
- 150 gram ongezouten roomboter
- 100 gram amandelspijs
- 4 middelgrote eieren
- 150 gram tarwebloem
- 1 el koek- en speculaaskruiden
- 1 mespunt zout
- 100 gram speculaas
- 4 el sinaasappelmarmelade
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Schil de FRED® peren en snij ze in de helft (in de lengte).
- Verwijder de klokhuizen, maar laat het steeltje zitten. Besprenkel het vruchtvlees van de peren met wat citroensap.
- Neem een kom en klop de boter en amandelspijs tot een romige massa met behulp van een mixer. Mix één voor één de eieren door het mengsel. Voeg al mixend de bloem, speculaaskruiden en het zout toe en mix alles tot een mooi geheel.
- Verkruimel vervolgens de speculaas en spatel dit onder het mengsel.
- Schep het beslag in een met boter ingevette vorm.
- Leg de peren om en om en met de bolle kant naar boven op het beslag.
- Bak de taart ca. 50 minuten goudbruin en gaar, maar haal de taart na 40 minuten uit de oven en bestrijk met de sinaasappelmarmelade. Bak dan nog 10 minuten verder.
- Laat de taart afkoelen in de vorm.