Ingrediënten

  • 2 kleine spaghettipompoenen (dan heb je een halve pompoen per persoon)
  • 1/2de kg gehakt
  • 100gr spekblokjes
  • 1 ajuin
  • 1 teentje look
  • 1 wortel
  • 150ml witte wijn
  • 2 stengels bleekselder
  • 100gr geraspte kaas
  • 500gr gepelde tomaten
  • olijfolie
  • 70gr tomatenpuree
  • peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180°.
  2. Schil en was de ajuin, de wortel en de selder en snij ze in kleine stukjes.
  3. Doe de spekblokjes in een ruime pan en bak ze aan zonder vetstof. Als het vet van het spek begint vrij te komen doe je de groenten erbij en stoof je de groenten gedurende 5 min aan. Roer regelmatig in de groenten.
  4. Voeg na 5 min, indien nodig (als de pan zeer droog is geworden), wat olijfolie toe.
  5. Voeg nu het gehakt beetje bij beetje bij de groenten.
  6. Als het vlees gebakken is, giet je de gepelde tomaten en de tomatenpuree er ook bij. Je kunt er ook nog een klein beetje water aan toevoegen.
  7. Verkruimel één blokje groentebouillon over de saus, roer goed en breng de saus aan de kook. Laat de saus minstens 1u zachtjes koken, hoe langer de saus kookt hoe beter de smaken vrijkomen.
  8. Snij de pompoenen in 2 en schraap de pitten en de zaadlijsten eruit.
  9. Leg de pompoenen in een ovenschaal, overgiet met wat olijfolie en kruid met peper en zout.
  10. Doe een klein bodempje water in de ovenschotels en plaats ze 45min in de oven.
  11. Haal de pompoenen, als ze gaar zijn, uit de oven en schraap het vruchtvlees los tot je mooie sliertjes hebt.
  12. Giet de bolognesesaus over de pompoenen. Bestrooi de pompoenen met geraspte kaas en plaats de pompoenen nog enkele minuutjes onder de grill zodat de kaas lekker over de saus smelt!
  13. Werk af met wat verse basilicum en dien onmiddellijk op, één halve pompoen per persoon.