Ingrediënten
- 1kg schorseneren
- citroensap
- 1 courgette
- 2 ajuinen
- 1 doosje kruidenkaas met knoflook
- 2L groentebouillon
- 1 zakje waterkers
- olijfolie
- peper en zout
Bereiding
- Borstel de aarde van de schorseneren en spoel ze schoon.
- Schil de schorseneren met een dunschiller en leg ze dan onmiddellijk in citroenwater zodat ze niet verkleuren.
- Snij de ajuin fijn en stoof glazig in olijfolie.
- Snij de schorseneren in stukken en voeg deze bij de ajuinen en laat even mee stoven.
- Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook.
- Schil ondertussen de courgette en snij deze in stukken. Voeg toe aan de soep en laat de soep 20 min zacht koken.
- Zet de soep van het vuur, voeg de kruidenkaas toe en mix de soep mooi glad.
- Kruid de soep af met peper en zout.
- Werk de soep, in het bord, af met enkele takjes waterkers.