Ingrediënten

  • 1kg schorseneren
  • citroensap
  • 1 courgette
  • 2 ajuinen
  • 1 doosje kruidenkaas met knoflook
  • 2L groentebouillon
  • 1 zakje waterkers
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Borstel de aarde van de schorseneren en spoel ze schoon.
  2. Schil de schorseneren met een dunschiller en leg ze dan onmiddellijk in citroenwater zodat ze niet verkleuren.
  3. Snij de ajuin fijn en stoof glazig in olijfolie.
  4. Snij de schorseneren in stukken en voeg deze bij de ajuinen en laat even mee stoven.
  5. Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook.
  6. Schil ondertussen de courgette en snij deze in stukken. Voeg toe aan de soep en laat de soep 20 min zacht koken.
  7. Zet de soep van het vuur, voeg de kruidenkaas toe en mix de soep mooi glad.
  8. Kruid de soep af met peper en zout.
  9. Werk de soep, in het bord, af met enkele takjes waterkers.