Ingrediënten
- 1 kleine bloemkool (± 500 g)
- 2 middelgrote courgettes
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 700 ml groentebouillon (of water + bouillonblokje)
- 100 ml room (of plantaardige room)
- 2 el olijfolie
- Zout en peper
- Croutons
- Gezouten granola (voor de afwerking)
Bereiding
- Was de bloemkool en verdeel in roosjes. Was de courgettes en snijd in schijfjes. Pel en hak de ui en knoflook.
- Verhit de olijfolie in een grote kookpot. Fruit de ui en knoflook op middelhoog vuur.
- Voeg de bloemkoolroosjes en courgettes toe. Roerbak 5 minuten.
- Voeg de groentebouillon toe, breng aan de kook en laat 20-25 minuten zachtjes pruttelen tot de groenten zacht zijn.
- Mix de soep glad met een staafmixer. Voeg de room toe en mix nogmaals tot een romige textuur.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer warm en werk af met croutons en een lepel zoute granola voor extra crunch.
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Oh My Cook.