Ingrediënten

  • 1 kleine bloemkool (± 500 g)
  • 2 middelgrote courgettes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 700 ml groentebouillon (of water + bouillonblokje)
  • 100 ml room (of plantaardige room)
  • 2 el olijfolie
  • Zout en peper
  • Croutons
  • Gezouten granola (voor de afwerking)

Bereiding

  1. Was de bloemkool en verdeel in roosjes. Was de courgettes en snijd in schijfjes. Pel en hak de ui en knoflook.
  2. Verhit de olijfolie in een grote kookpot. Fruit de ui en knoflook op middelhoog vuur.
  3. Voeg de bloemkoolroosjes en courgettes toe. Roerbak 5 minuten.
  4. Voeg de groentebouillon toe, breng aan de kook en laat 20-25 minuten zachtjes pruttelen tot de groenten zacht zijn.
  5. Mix de soep glad met een staafmixer. Voeg de room toe en mix nogmaals tot een romige textuur.
  6. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Serveer warm en werk af met croutons en een lepel zoute granola voor extra crunch.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Oh My Cook.