Ingrediënten
- 1 vel bladerdeeg, uitgerold
- Graantjesmosterd
- 2-3 grote rijpe tomaten
- 2 el olijfolie
- 2 el verse tijm, fijngehakt
- Een snufje zout
- Verse peper van de molen
- 1 rolletje geitenkaas
- 1 ½ el honing
Bereiding
- Verwarm de oven voor bij 200° C.
- Schik het bladerdeeg in een ronde bakvorm.
- Snijd de overhangende randen af en prik de bodem in met een vork.
- Smeer de mosterd uit over de bodem. Laat de mosterd gedurende enkele minuten opdrogen.
- Snijd de tomaten in vingerdikke plakken en schik de plakjes in een enkele, gelijke laag op de bladerdeegbodem.
- Besprenkel met olijfolie en verdeel er wat verse tijm over.
- Snijd het rolletje geitenkaas in plakken en verdeel die over de tomaten. Voeg nog wat extra tijm toe en besprenkel met honing.
- Bak de taart ca. 25 min in de voorverwarmde oven of tot de tomaten zacht zijn en de geitenkaas mooi bruin kleurt.
- Haal de taart uit de oven en laat ze 3 à 5 minuten rusten.
- Je kan deze taart zowel warm, lauw als koud eten. Ze is dus ideaal in alle omstandigheden: picknick, lunch,… Serveer er een groene salade bij.