Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg, uitgerold
  • Graantjesmosterd
  • 2-3 grote rijpe tomaten
  • 2 el olijfolie
  • 2 el verse tijm, fijngehakt
  • Een snufje zout
  • Verse peper van de molen
  • 1 rolletje geitenkaas
  • 1 ½ el honing

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor bij 200° C.
  2. Schik het bladerdeeg in een ronde bakvorm.
  3. Snijd de overhangende randen af en prik de bodem in met een vork.
  4. Smeer de mosterd uit over de bodem. Laat de mosterd gedurende enkele minuten opdrogen.
  5. Snijd de tomaten in vingerdikke plakken en schik de plakjes in een enkele, gelijke laag op de bladerdeegbodem.
  6. Besprenkel met olijfolie en verdeel er wat verse tijm over.
  7. Snijd het rolletje geitenkaas in plakken en verdeel die over de tomaten. Voeg nog wat extra tijm toe en besprenkel met honing.
  8. Bak de taart ca. 25 min in de voorverwarmde oven of tot de tomaten zacht zijn en de geitenkaas mooi bruin kleurt.
  9. Haal de taart uit de oven en laat ze 3 à 5 minuten rusten.
  10. Je kan deze taart zowel warm, lauw als koud eten. Ze is dus ideaal in alle omstandigheden: picknick, lunch,… Serveer er een groene salade bij.