Ingrediënten

  • 1 kropsla
  • 1 eetlepel hoisinsaus
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 eetlepels ketchup
  • 1 theelepel srirachasaus
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel geraspte gember
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 300 g biefstuk
  • 3-tal lenteuien, fijngehakt
  • snufje zout
  • basmatirijst
  • 3 eetlepels sesamzaadjes

Bereiding

  1. Maak de marinade. Meng hiervoor de hoisinsaus, sojasaus, suiker, ketchup, srirachasaus, het citroensap, de honing, gember en look tot een kleverige saus.
  2. Snijd de biefstuk in fijne reepjes en doe ze in een ziplockzak. Doe er de marinade bij en sluit de zak. Schud goed zodat alle reepjes goed bedekt zijn met de marinade.
  3. Laat het vlees zo’n 6 u marineren in de koelkast.
  4. Haal ongeveer een uur voor je wil starten met de bereiding het vlees uit de koelkast zodat het al wat op temperatuur kan komen.
  5. Kuis de sla op en snijd de bladeren los, die gaan we zo meteen gebruiken als wrap voor de rundsreepjes.
  6. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Meng er de sesamzaadjes door en doe in een schaal.
  7. Verhit een grillpan op je vuur en als deze heet genoeg is schroei er dan kort de gemarineerde rundsreepjes in.
  8. Zet de rijst, de slabladeren en de rundsreepjes op tafel en laat iedereen zijn eigen wrap maken om uit het vuistje op te eten.