Ingrediënten

  • 2 preistengels
  • 1 grote rode ui
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 2 takjes tijm
  • een halve citroen
  • 1 teentje look
  • een bussel koriander
  • 250 gram Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels tahin
  • peper & zout
  • olijfolie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Verwijder de 2 eerste bladeren van de preien, was ze goed. Verwijder de wortel van de preien. Snijd de preien overlangs in twee. Neem een ovenschotel, doe er olijfolie in. Schik de halve preien in de schotel.
  3. Pel en snijd de rode ui in 8 stukken. Gebruik de halve maantjes van de rode ui en verdeel ze mee over de ovenschotels. Kruid de preien en rode ui met peper, zout en komijnpoeder. Verdeel de takjes tijm mee over de ovenschotel.
  4. Plaats de ovenschotel in de oven en bak voor 30 minuten – of tot de prei krokant is bovenaan.
  5. Maak het yoghurtsausje door de Griekse yoghurt, tahin, het sap van een halve citroen, 1 teentje look en korianderblaadjes onder elkaar te mengen. Kruid af met peper en zout.
  6. Serveer de preien en rode ui met het yoghurtsausje als side dish bij een lekker stukje vis of vlees.