Ingrediënten

  • 6 rijpe tomaten, grof gehakt
  • 1/2 tl komijn en saffraan
  • 190 ml zonnebloemolie
  • 2 grote uien, in ringen
  • 2 rode en gele paprika’s, in reepjes
  • 2 rode pepertjes, in ringetjes
  • 4 tl bruine suiker
  • 2 laurierblaadjes
  • 6 takjes tijm, blaadjes los en fijn gehakt
  • 2 el bladpeterselie, fijn gehakt
  • Bosje verse koriander, fijn gehakt
  • 1 snufje cayennepeper
  • Zout en peper
  • 8 eieren

Bereiding

  1. Rooster in een droge pan de komijnzaadjes op hoog vuur gedurende 2 min.
  2. Voeg de olie toe en bak hierin de uien gedurende 2 min.
  3. Voeg nu de paprika’s, pepers, suiker, laurierblaadjes, tijm, peterselie en 2 el koriander toe, en bak op hoog vuur tot het mooi verkleurt.
  4. Meng vervolgens ook de tomaten, saffraan, cayennepeper, zout en peper erdoor en kook op laag vuur gedurende 15 min.
  5. Voeg genoeg water toe zodat het de consistentie van een pastasaus krijgt en proef of het geheel goed op smaak is.
  6. Breek de eieren boven de saus, breng op smaak met zout en peper en kook nog 10-12 min verder op laag-middelhoog vuur.
  7. Als de eieren gestold zijn, besprenkel je het geheel met koriander. Serveer met brood.