Ingrediënten
- 6 rijpe tomaten, grof gehakt
- 1/2 tl komijn en saffraan
- 190 ml zonnebloemolie
- 2 grote uien, in ringen
- 2 rode en gele paprika’s, in reepjes
- 2 rode pepertjes, in ringetjes
- 4 tl bruine suiker
- 2 laurierblaadjes
- 6 takjes tijm, blaadjes los en fijn gehakt
- 2 el bladpeterselie, fijn gehakt
- Bosje verse koriander, fijn gehakt
- 1 snufje cayennepeper
- Zout en peper
- 8 eieren
Bereiding
- Rooster in een droge pan de komijnzaadjes op hoog vuur gedurende 2 min.
- Voeg de olie toe en bak hierin de uien gedurende 2 min.
- Voeg nu de paprika’s, pepers, suiker, laurierblaadjes, tijm, peterselie en 2 el koriander toe, en bak op hoog vuur tot het mooi verkleurt.
- Meng vervolgens ook de tomaten, saffraan, cayennepeper, zout en peper erdoor en kook op laag vuur gedurende 15 min.
- Voeg genoeg water toe zodat het de consistentie van een pastasaus krijgt en proef of het geheel goed op smaak is.
- Breek de eieren boven de saus, breng op smaak met zout en peper en kook nog 10-12 min verder op laag-middelhoog vuur.
- Als de eieren gestold zijn, besprenkel je het geheel met koriander. Serveer met brood.