Ingrediënten
- 4 eieren
- 1 pak schorseneren van BelOrta
- 200 gr grijze garnalen
- 2 citroenen
- 2 el bloem
- 30 gr boter
- 30 gr bloem
- 3 dl melk
- 1 dl room
- 150 gr garnalen
- muskaatnoot
- azijn
- bieslook van BelOrta
Bereiding
- Was en schil de schorseneren, wrijf ze in met de citroen, snijd ze in gelijke stukken en leg ze onmiddellijk in water met citroen zodat ze niet beginnen te oxideren.
- Zet de schorseneren op in koud water met ciroensap, 2 lepels bloem en zout tot het begint te koken. Dit doen we om ervoor te zorgen dat de schorseneren mooi wit blijven.
- Kook de schorseneren langzaam tegen het kookpunt en laat zachtjes verder koken tot ze gaar zijn. Dit duurt ongeveer 30 tot 40 minuten tot ze zacht zijn.
- Maak een witte béchamelsaus met boter en bloem, voeg er de melk aan toe. Blijven roeren en 2 dl kookvocht van de schorseneren toevoegen.
- Doe de schorseneren in de saus en breng op smaak met zout, peter, nootmuskaat en eventueel nog wat citroensap.
- Pocheer de eitjes in water met een beetje azijn.
- Serveer de schorseneren met de eieren en overstrooi met de garnalen.
- Werk af met een beetje zwarte peper, nootmuskaat, de grijze garnalen en fijn gesnipperde bieslook.
Tip: laat ze 10 minuten weken zodat je makkelijk al het zand er kan afwassen alvorens te schillen.
De aarde zorgt ervoor dat ze niet uitdrogen.
Laat de boter niet kleuren.
Dit recept kwam tot stand dankzij een heerlijke samenwerking met @foodiebert