Ingrediënten

  • 1/2de savooikool, fijngehakt
  • 120 g boerenboter
  • 1 dl water
  • zwarte peper
  • zout
  • 500 g bloemige aardappelen, geschild en in stukken gesneden
  • 2 dl melk
  • scheutje room
  • nootmuskaat
  • 1 l karnemelk
  • 2 eetlepels bloem
  • 400 g schelvishaasje
  • cayennepeper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel fijngehakte bieslook

Bereiding

  1. Doe ongeveer 20 g boter in een pot en voeg de savooikool toe. Stoof aan en voeg na 3 minuten 1 dl water toe. Laat nog 5 minuten verder aanstoven tot de kool gaar is. Kruid af met peper en zout.
  2. Kook de aardappelen tot ze gaar zijn. Plet ze met een pureestamper tot puree. Roer 20 g boter, de melk en een scheutje room door de aardappelen tot je een smeuïge puree bekomt.
  3. Meng er nu de savooikool door en werk af met de bieslook, wat nootmuskaat en zout.
  4. Maak nu de karnemelkpap voor de saus. Doe 1/3de van de karnemelk in een maatbeker of mengkom en meng er de bloem goed door. Doe het water in een kookpot en breng samen met de rest van de karnemelk aan de kook.
  5. Neem van het vuur en meng er de karnemelk met de bloem door. Breng al roerend terug aan de kook en neem opnieuw van het vuur. Nu heb je karnemelkpap.
  6. Doe de rest van de boter in een steelpannetje en zet op een gemiddeld vuur. Laat de boter smelten en zachtjes karamelliseren tot beurre noisette. Die is klaar als de wei van de boter goudbruin is en de boter lekker naar koekjes ruikt. Zet de boter op een laag vuur en voeg ongeveer een pollepel van de karnemelkpap toe. Meng goed.
  7. Kruid het schelvishaasje met wat zout en cayennepeper. Bak de vis 2 minuten aan elke kant in wat olijfolie.
  8. Schep een grote lepel van de puree op het midden van elk bord. Dresseer het schelvishaasje op het bord en werk het gerecht af met de karnemelksaus. Kruid met wat zwarte peper, fleur de sel en de gehakte bieslook.