Ingrediënten
- 1 bloemkool
- snuf zout
- 1 dl melk
- 3 eetlepels olijfolie
- zwarte peper
- nootmuskaat
- 100 g gemalen gruyère
- 1 savooikool
- 400 g varkens-kalfsgehakt
- 1 ei, losgeklopt
- 2 eetlepels paneermeel
- de blaadjes van 2 takken rozemarijn, fijngehakt
- de blaadjes van 3 takken tijm
- 1 teen knoflook, fijngehakt
Bereiding
- Verdeel de bloemkool in roosjes en kook 15 minuten gaar in ruim water met wat zout. Zorg dat de bloemkool goed zacht is.
- Doe de bloemkool samen met de melk en de olijfolie in een blender. Doe er de helft van de kaas bij en mix.
- Haal de bladeren van de kool en spoel even. Blancheer de bladeren van de savooikool 5 minuten in gezouten water. Laat schrikken met koud water.
- Leg de oven aan op 180°.
- Neem een mengkom en doe het gehakt erin. Meng er het ei, paneermeel, rozemarijn, tijm en knoflook door. Kruid met peper en zout. Vorm 4 ballen van het gehakt. Rol op in de koolbladeren om er zo pakketjes van te maken.
- Schik de opgevulde savooikoolrolletjes in een ovenschaal en giet er de bloemkoolbechamel over. Bestrooi met de rest van de kaas en zet 20 minuten in de oven. Wil je een krokant korstje? Zet dan nog even kort onder de grill.
Lekker met puree erbij!