Ingrediënten
- 1 krop Lollo Bionda sla
- 200 g wilde rijst
- 1 limoen
- 1 el olijfolie
- 100 g Griekse yoghurt
- 4 lente-uitjes, fijngehakt
- 3 eetlepels fijngehakte dille
- 1 komkommer
- 300 g gerookte zalm
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- 3 eetlepels fijngehakte bieslook
- 150 g grijze garnalen
- peper en zout
- 4 glazen bokalen
Bereiding
- Kook de rijst en laat afkoelen.
- Spoel de limoen en schraap de zeste van een limoenhelft. Doe de zeste samen met de olijfolie, 2 eetlepels van de yoghurt en de lente-uitjes bij de rijst en meng.
- Breng op smaak met dille, peper en zout.
- Snijd de Lollo Bionda in repen en spoel. Schil de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes. Snijd de zalm in reepjes.
- Maak nu de dressing. Meng hiervoor de rest van de yoghurt met het sap van de limoen, de witte wijnazijn en de bieslook. Kruid met peper en zout.
- Stel nu de saladebokalen samen. Verdeel hiervoor eerst de dressing over de bokalen.
- Schep er enkele eetlepels van het rijstmengsel bovenop, vul aan met de zalm, de komkommer en de garnalen. Werk telkens af met een handvol Lollo Bionda.
- Schud je bokaal goed vooraleer je de salade opeet, zodat alle ingrediënten goed gemengd zijn.