Ingrediënten
- 1 rode, 1 gele en 1 oranje tros kerstomaatjes
- 8 sneetjes Parmaham
- Fleur de sel
- Zwarte peper van de molen
- Olijfolie van zeer goede kwaliteit
- 30 gram verse frambozen
- 60 ml witte-wijnazijn (of frambozenazijn)
- 1 kleine sjalot, zeer fijngesnipperd
- 120 ml olijfolie
- Zeezout en versgemalen peper, naar smaak
- 2 el amandelschilfers
- 1 bakje frambozen
- Basilicum
- 3 sneetjes briochebrood
Bereiding
Voor de dressing:
- Blend alle ingrediënten in een blender tot een gladde dressing. Breng eventueel op smaak met extra zout en peper. Bewaar in de koelkast tot gebruik.
Voor de salade:
- Was de tomaten goed en laat ze uitlekken. Verwijder indien nodig de kroontjes.
- Snij ze vervolgens in verschillende vormen (in plakjes, horizontaal middendoor, vertikaal middendoor) en verdeel over 4 borden.
- Kruid met fleur de sel en peper van de molen en druppel er een beetje olijfolie over.
- Rol de Parmaham stevig op en snij dan in twee.
- Verdeel ook over de borden.
Afwerking
- Snij het briochebrood in kleine blokjes en smeer lichtjes in met olijfolie.
- Grill ze ruitvormig in een grillpan en verdeel 3 stuks per bord.
- Snij de frambozen in 2 en verdeel over de borden.
- Druppel wat dressing op het bord.
- Plaats overal nog enkele kleine blaadjes basilicum en enkele amandelschilfers.
Tip: hoe langer je de tomaten op voorhand kruidt met fleur de sel en peper van de molen, hoe meer vocht er uit de tomaten komt. Dit zorgt voor een extra dimensie.