Ingrediënten

  • 2 perziken of nectarines
  • 2 tomaten
  • 4 sneetjes gerookt spek
  • stukje stokbrood/oud brood
  • 1 citroen
  • 1 sjalotje
  • 1 tl honing
  • takje tijm
  • 1 stuk komkommer (4cm)
  • olijfolie
  • snufje zout
  • peper
  • basilicum
  • munt
  • 1 bol burrata

Bereiding

  1. Snijd de plakjes ham in stukken. Bak ze in een klein scheutje olijfolie. Snijd het brood in stukken en voeg toe aan de pan. Voeg eventueel nog een klein scheutje extra olijfolie toe. Voeg het takje tijm toe. Als de ham en het brood mooi krokant zijn, giet af op een velletje keukenpapier.
  2. Snijd de komkommer in plakjes en dan in fijne blokjes. Snijd het sjalotje fijn. Doe ze in een kommetje. Kruid met een snufje zout. Voeg de honing, het sap van een citroen en 3 eetlepels olijfolie toe en laat bij voorkeur een kwartiertje staan.
  3. Snijd de tomaat in partjes, doe hetzelfde met de nectarine en voeg de twee samen in een kom.
  4. Meng de dressing onder de groenten. Voeg het brood en het spek toe. Werk af met fijngesneden munt, basilicum en stukjes burrata.