Ingrediënten

  • 2 bussels radijs (ong. 500 g)
  • 6 eetlepels witte wijnazijn
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • zeste van 1/2de citroen
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel sumac
  • de blaadjes van een 4-tal takken munt, grof gehakt
  • 5 takken bladpeterselie, grof gehakt
  • 20-tal takken koriander, grof gehakt
  • 200 g halloumi
  • zout en peper
  • 2 eetlepels pistachenoten, grof gehakt

Bereiding

  1. Meng de witte wijnazijn met de honing, olijfolie, citroensap, zeste, look en sumac tot een dressing.
  2. Spoel de radijsjes en snijd ze in vier.
  3. Meng de munt met de bladpeterselie, de koriander en de radijzen.
  4. Snijd de halloumi in plakken van ongeveer 1/2de cm. Bak ze in een antikleefpan goudbruin en krokant, ongeveer 2 minuten aan elke kant. Je hebt hiervoor geen extra vetstof nodig.
  5. Meng de radijssalade met de dressing en verdeel over 2 borden. Kruid met peper en zout.
  6. Schik er enkele plakken halloumi op en besprenkel met de grof gehakte pistachenoten