Ingrediënten
- 2 bussels radijs (ong. 500 g)
- 6 eetlepels witte wijnazijn
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- zeste van 1/2de citroen
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel sumac
- de blaadjes van een 4-tal takken munt, grof gehakt
- 5 takken bladpeterselie, grof gehakt
- 20-tal takken koriander, grof gehakt
- 200 g halloumi
- zout en peper
- 2 eetlepels pistachenoten, grof gehakt
Bereiding
- Meng de witte wijnazijn met de honing, olijfolie, citroensap, zeste, look en sumac tot een dressing.
- Spoel de radijsjes en snijd ze in vier.
- Meng de munt met de bladpeterselie, de koriander en de radijzen.
- Snijd de halloumi in plakken van ongeveer 1/2de cm. Bak ze in een antikleefpan goudbruin en krokant, ongeveer 2 minuten aan elke kant. Je hebt hiervoor geen extra vetstof nodig.
- Meng de radijssalade met de dressing en verdeel over 2 borden. Kruid met peper en zout.
- Schik er enkele plakken halloumi op en besprenkel met de grof gehakte pistachenoten