Ingrediënten

  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 50 gram rucola
  • 250 gram kerstrostomaten
  • 3 boerenworsten
  • 50 milliliter melk
  • 1 ei
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 1 klontje boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ theelepel oregano
  • 1 scheutje balsamico
  • Peper
  • Zout
  • Nootmuskaat

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Leg de kerstrostomaten in een ovenschaal. Besprenkel met 1 eetlepel olijfolie, een scheutje balsamico, oregano en peper.
  3. Rooster de tomaatjes 20 tot 25 minuten in de oven tot ze openbarsten en licht karamelliseren.
  4. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze gaar in gezouten water gedurende ongeveer 20 minuten.
  5. Giet de aardappelen af en laat even uitdampen. Stamp ze samen met de melk en de boter tot een smeuïge puree.
  6. Hak de rucola grof en meng onder de warme puree. Kruid met peper, zout en een snufje nootmuskaat.
  7. Snijd de boerenworsten open en knijp het vlees eruit in een mengkom. Voeg het ei en paneermeel toe.
  8. Meng goed en vorm met vochtige handen 10 à 12 kleine gehaktballetjes.
  9. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak de balletjes op middelhoog vuur in 10 à 12 minuten goudbruin en gaar.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Innersparkle.