Ingrediënten
- 500 gram kruimige aardappelen
- 50 gram rucola
- 250 gram kerstrostomaten
- 3 boerenworsten
- 50 milliliter melk
- 1 ei
- 3 eetlepels paneermeel
- 1 klontje boter
- 2 eetlepels olijfolie
- ½ theelepel oregano
- 1 scheutje balsamico
- Peper
- Zout
- Nootmuskaat
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Leg de kerstrostomaten in een ovenschaal. Besprenkel met 1 eetlepel olijfolie, een scheutje balsamico, oregano en peper.
- Rooster de tomaatjes 20 tot 25 minuten in de oven tot ze openbarsten en licht karamelliseren.
- Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze gaar in gezouten water gedurende ongeveer 20 minuten.
- Giet de aardappelen af en laat even uitdampen. Stamp ze samen met de melk en de boter tot een smeuïge puree.
- Hak de rucola grof en meng onder de warme puree. Kruid met peper, zout en een snufje nootmuskaat.
- Snijd de boerenworsten open en knijp het vlees eruit in een mengkom. Voeg het ei en paneermeel toe.
- Meng goed en vorm met vochtige handen 10 à 12 kleine gehaktballetjes.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak de balletjes op middelhoog vuur in 10 à 12 minuten goudbruin en gaar.
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Innersparkle.