Ingrediënten

  • 4 stronken BelOrta witloof

  • 1 ui

  • 150 g babyspinazie

  • 2 teentjes knoflook

  • 4 van je favoriete worstjes

  • 360 g (volkoren) korte pasta

  • 100 g (light) roomkaas (met kruiden)

Optioneel: Een handjevol verse bieslook of peterselie

Bereiding

  1. Pel de ui en knoflook. Snij beide fijn.

  2. Was het BelOrta witloof. Snij de onderkant eraf en snij dan in de lengte door vieren. Snij in grove stukken.

  3. Snij de worstjes in hapklare stukken.

  4. Zet een pot met dikke bodem op het vuur en voeg wat olijfolie toe.

  5. Bak de ui glazig. Voeg de knoflook toe en bak 30 seconden mee.

  6. Voeg dan de stukjes worst toe en bak op hoog vuur rondom bruin. De worst hoeft binnenin nog niet gaar te zijn.

  7. Voeg het witlof toe en roerbak mee op hoog vuur voor 1 minuut.

  8. Draai het vuur laag. Voeg dan de pasta toe, samen met 1l kokend water. Breng aan de kook en roer regelmatig zodat de pasta niet gaat kleven.

  9. Roer tot de pasta gaar is en bijna al het water heeft opgenomen.

  10. Draai het vuur uit. Voeg de spinazie en de roomkaas toe en roer goed om tot de kruidenkaas gesmolten is en de spinazie slinkt.

  11. Kruid de pasta naar smaak met peper en zout. Snij de verse kruiden fijn en verdeel over de pasta vlak voor serveren.

Dit recept kwam tot stand dankzij een heerlijke samenwerking met Kokerellen.