Ingrediënten

  • 70 g witte quinoa
  • 150 g romanesco
  • 1 krop multicolorsla
  • 1 wortel, geraspt
  • 3 tl paneermeel
  • 1 tl tahin
  • 1 ei
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 halve pot natuuryoghurt
  • 3 el mayonaise
  • 2 tenen look
  • feta
  • peper & zout
  • 8 pitabroodjes
  • olijfolie
  • beetje water

Bereiding

  1. Kook de quinoa zoals op de verpakking staat.

  2. Verwijder de buitenste bladeren van de romanesco. Verwijder het uiteinde en snijd de romanesco in 4 stukken en daarop zo fijn mogelijk. Doe deze stukjes in de blender.

  3. Voeg hier de gekookte quinoa, 3 theelepels paneermeel, 1 theelepel tahin, 1 ei, 1 theelepel komijnpoeder, peper & zout en een beetje water aan toe. Meng alles in de blender tot je een stevige massa hebt waar je balletjes van kan maken. Is deze te lopend, voeg dan meer paneermeel toe.

  4. Maak met je handen de balletjes en bak ze een paar minuten goudbruin in een pannetje met olijfolie.

  5. Maak de pitabroodjes warm in de broodrooster.

  6. Was de sla en schil en rasp de wortel. Doe beide in een kommetje. Meng in een kommetje een halve pot natuuryoghurt met 3 eetlepels mayonaise. Schil en plet de look en voeg deze ook toe. Proef of de aioli genoeg naar look smaakt (het mag net prikken in je mond).

  7. Verkruimel de feta in een apart potje.

  8. Snijd een warm pitabroodje open, smeer de aioli op beide kanten binnenin het broodje. Vul met sla en geraspte wortel naar keuze en 2 tot 3 romanesco-quinoa balletjes per broodje.

  9. Garneer met verkruimelde feta.