Ingrediënten
- 1 halve rode kool (of 1 volledige als het een kleine kool is)
- 1 ajuin
- 2 Jonagold appels
- 2 eetlepels rozijnen
- boter of olijfolie
- 1 theelepel tijm
- peper en zout
- scheutje appelazijn (optie)
Bereiding
- Maak de ajuin proper en snipper hem fijn.
- Snij de rode kool in fijne schijfjes zodat je allemaal dunne sliertjes rode kool krijgt. Verwijder wel de harde kern.
- Stoof de ajuin glazig in wat boter of olijfolie in een kookpot.
- Voeg dan de rode kool en de tijm toe en laat de groenten verder aanstoven.
- Schil ondertussen de appels en snij ze in stukjes.
- Voeg na 15 min de stukjes appel en de rozijntjes toe en laat alles samen nog een uurtje aanstoven op een klein vuurtje.
- Roer regelmatig om en voeg, indien nodig, ook af en toe een beetje water toe.
- Kruid af met peper en zout en indien je van een ‘zuurtje’ houdt kun je ook een scheutje azijn toevoegen.