Ingrediënten

  • 350gr rijst
  • 4 tomaten
  • 20 scampi's
  • 2 teentje look
  • 400ml room
  • 150ml witte wijn
  • 1 blokje groentebouillon
  • Verse dragon
  • Peper en zout
  • Bakboter

Bereiding

  1. Breng een ruime portie water aan de kook & kook de rijst gaar volgens de verpakking.
  2. Verhit een flinke portie bakboter in een pan op een matig-hoog vuur en laat ze volledig smelten.
  3. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes en hak de look fijn.
  4. Voeg de tomatenblokjes en de look toe aan de pan en laat 4 minuten aanstoven. Blus vervolgens met de witte wijn.
  5. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan & voeg enkele blaadjes verse dragon toe.
  6. Giet nu ook de room bij in de pan en roer alles goed door. Kruid met peper en zout en laat het geheel nog vijf minuutjes pruttelen.
  7. Pel ondertussen de scampi’s en dep ze goed droog. Leg ze vervolgens bij in de pan en laat ze vijf minuten meegaren.
  8. Verdeel de rijst over de borden en schep de scampi’s met saus erbij.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met The Cooking Nurse.