Ingrediënten
- 350gr rijst
- 4 tomaten
- 20 scampi's
- 2 teentje look
- 400ml room
- 150ml witte wijn
- 1 blokje groentebouillon
- Verse dragon
- Peper en zout
- Bakboter
Bereiding
- Breng een ruime portie water aan de kook & kook de rijst gaar volgens de verpakking.
- Verhit een flinke portie bakboter in een pan op een matig-hoog vuur en laat ze volledig smelten.
- Snijd ondertussen de tomaten in blokjes en hak de look fijn.
- Voeg de tomatenblokjes en de look toe aan de pan en laat 4 minuten aanstoven. Blus vervolgens met de witte wijn.
- Verkruimel het bouillonblokje boven de pan & voeg enkele blaadjes verse dragon toe.
- Giet nu ook de room bij in de pan en roer alles goed door. Kruid met peper en zout en laat het geheel nog vijf minuutjes pruttelen.
- Pel ondertussen de scampi’s en dep ze goed droog. Leg ze vervolgens bij in de pan en laat ze vijf minuten meegaren.
- Verdeel de rijst over de borden en schep de scampi’s met saus erbij.
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met The Cooking Nurse.